Phototrop lágyzselatin kapszula étrendkiegészítő 20x

A termék gyártója/forgalmazója nem élt a termék adattartalmának áttekintési-kiegészítési lehetőségével.

Alapadatok

Gyártó: NUTRIPHARMA HUNGARY KFT.

Beviteli forma: lágy kapszula

Nyilvántartási szám: OGYÉI 21829/2019

Csoport: Étrendkiegészítő

Státusz: Gyártói weboldal

Bejelentett név: Phototrop® Omega-3 telített zsírsavakat, Lkarnitint és koenzim Q10-et tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Képek a termékről

Összetevő komponens(ek) és/vagy hatóanyag(ok)

Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavak, acetil-L-karnitin és a koenzim Q10 a normálisan működő sejtanyagcsere elengedhetetlen alkotóelemei. Hozzájárulnak a sejtek energiatermelésének és anyagcseréjének fenntartásához. Ezáltal megelőzik a káros (oxidáns) anyagcseretermékek képződését, amelyek közvetlenül felelősek az öregedésért és az időskori betegségek kialakulásáért. Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat, melyek minden sejt nélkülözhetetlen alkotórészei, az emberi szervezet nem tudja előállítani. Folyamatos pótlására van szükség, de a modern táplálkozási szokások ezt sem mennyiségileg, sem minőségileg nem biztosítják. A koenzim Q10 szervezetünk egyik legfontosabb antioxidánsa. A sejt energiatermelésében játszott elsődleges szerepe mellett védi az omega-3 zsírsavakat az oxidáns anyagok támadásától, ezzel erősítve annak hatását. Ez a kölcsönhatás a két összetevő között óriási szerepet játszik a normális sejtfunkciók fenntartásában és az időskori betegségek kialakulásának megakadályozásában. Az acetil-L-karnitin természetes anyag és szintén nélkülözhetetlen a zsírok elégetésében, mely a mitokondriumokban (a sejt energia központja) játszódik le. Nem csak az energia felszabadulása történik itt, de a tökéletlen égés során itt képződnek a káros anyagcsere termékek is. Milyen klinikai tapasztalatok támasztják alá a metabolikus terápia hatását? A Pécsi Egyetem Szemklinikáján végzett, a legszigorúbb követelményeknek megfelelő (randomizált, kettősvak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatok igazolták a PHOTOTROP® hatását. Egy londoni székhelyű, független kutató csoport értékelése szerint a betegség korai szakaszában mind a látásfunkciók (látótér, látásélesség) mind a szemfenéki kép a kezelt csoportban 3-6 hónap elteltével javult, majd ezen a szinten maradt a megfigyelési idő végéig (1 év). Ezzel szemben, a kontroll csoportban ezek a paraméterek fokozatosan romlottak.

Gyártói web

Javallat / Felhasználási javaslat

Mikor ajánlott a PHOTOTROP® szedése?
Időskori makuladegeneráció esetén, különösen annak korai fázisában.

Milyen tünetek jellemzik az időskori makuladegenerációt?

Az időskori makuladegeneráció a látóhártya központi részének (makula lutea) lassan előre haladó sorvadása. A betegség kezdeti stádiumában a szokásos vizsgálatokkal még nem lehet kimutatni eltérést, bár erős fényben káprázás, illetve a fényhez való alkalmazkodás nehézségei hívhatják fel a figyelmet a betegség kezdetére. A betegség előrehaladtával, rendszerint hónapokkal vagy évekkel később, romlik a látás minősége, így pl. tévesztés a betűk összeolvasása során, esetleg egy-egy betű vagy betűrészlet kiesése, elmosódottsága vagy torzulása miatt a fixált tárgy képe egyre homályosabb vagy torzabb lesz, ami már komoly problémát jelent az olvasásban, a színek felismerésében, majd az előrehaladott állapotban egy szürke, illetve fekete folt alakul ki a látótér középső részén, ami lehetetlenné teszi az olvasást, az autóvezetést és általában a munkavégzést. Az esetek mintegy 15%-ában hirtelen látásromlás léphet fel, amit egy komplikáció, szemfenéki vizenyő, illetve bevérzés okoz.

Gyártói web

Ellenjavallat

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Adagolás és/vagy alkalmazás módja

Napi 1-2 kapszula étkezés közben. Bármilyen más készítménnyel együtt alkalmazható.

Gyártói web

Mellékhatás

A kapszula természetes anyagokat tartalmaz. Ezidáig mellékhatásokat tartós használat során sem tapasztaltunk. Ha mégis szokatlan hatást észlelne, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Gyártói web

Kölcsönhatás

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Figyelmeztetések és alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

A készítmény, mint minden speciális tápszer, csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Nem használható egyedüli tápanyagforrásként.

Gyártói web

Várandósság és szoptatás ideje alatti alkalmazhatóság

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Segédanyagok

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Tárolás

GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA
25 °C ALATT
Gyártói web

Csomagolás

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.
Oldal tetejére