China olaj inhalálásra 1x 25ml +inhalátor

Alapadatok

Gyártó: Penta Pharma Kft.

Beviteli forma: Olaj

Nyilvántartási szám: OGYI-920/2004

Csoport: Gyógytermék TK

Státusz: OGYÉI weboldal

Bejelentett név: China olaj inhalátorral

Képek a termékről

Összetevő komponens(ek) és/vagy hatóanyag(ok)

Hatóanyag: 100 g készítmény 100 g borsos mentaolajat (Menthae piperitae aetheroleum) tartalmaz.

Web

Összetevők részletezése

Összetevő
Mennyiség/egység
AETHEROLEUM MENTHAE PIPERITAE
Web

Javallat / Felhasználási javaslat

Belsőleg: emésztési rendellenesség, mint puffadás, gyomor-bélrendszer és az epeutak enyhe görcsös panaszai, irritabilis bél szindróma (tápcsatorna mozgás zavara, amely hasi fájdalommal, hasmenéssel és székrekedéssel jár). Bevételre vagy inhalációra: felső légutak meghűléses, megfázásos tüneteire. Külsőleg: reumatikus tünetek, izomfájdalom és érzékeny bőrtípusnál a viszketés és csalánkiütés tüneteinek kezelésére.

Web

Ellenjavallat

Nem alkalmazható mentolallergia, súlyos májkárosodás, epeutak elzáródása, epehólyag-gyulladás, valamint asztma bronchiale esetén. 12 éves életkor alatt.

Web

Adagolás és/vagy alkalmazás módja

Belsőleg: közepes napi adag 6-12 csepp, azaz naponta2-3-szor 3-4 csepp. Inhalálásra: naponta 2-3-szor 2-3 cseppet tenni az inhalátor belső pálcikájára Külsőleg: Néhány cseppel az érintett bőrfelületet bedörzsölni. Alkalmazás: Felső légutak megfázásos megbetegedései: 2-3 cseppettenni az inhalátor belső pálcikájára és az inhalátor mellékelt utasítása szerint a kezelendő területre (orr-vagy garatüreg) a gőzöket mélyen belélegezni (inhalálni) - kiegészítésként 2-3 cseppet forró vízbe téve kortyonként meginni, mellkast, nyakat és tarkót finoman bedörzsölni. Epeutak és a gyomor-bél traktus görcsei: 3-4 cseppet fél pohár meleg vízbe tenni és éhgyomorra meginni. Izomfájdalmak (myalgiák): néhány cseppel a fájdalmas helyeket bedörzsölni (masszírozni) és vattával vagy gyapjúkendővel melegen tartani. Idegfájdalomszerű (neuralgiaszerű) panaszok: néhány cseppel a homlokon, halántékon és tarkón jól bedörzsölni. Hideg vízzel történő ütögetés, paskolás fokozza a hatást. Bőrirritáció esetén: az érintett bőrfelületet néhány csepp készítménnyel bedörzsölni.

Web

Mellékhatás

Belsőleg: Érzékeny személyeknél bevétel után gyomorégés előfordul, különösen gastro-oesophagialis reflux (gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszafolyása) fennállásakor. Külsőleges alkalmazásakor égő érzés és a bőr kipirosodása felléphet, ami vízzel történő alapos lemosás után elmúlik. Ritka esetben allergiás reakciót idézhet elő, ebben az esetben a kezelést abba kell hagyni és fel kell keresni az orvost!

Web

Kölcsönhatás

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Figyelmeztetések és alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

A készítmény alkalmazását kerülni kell sérült bőrfelületen. Vigyázni kell arra, hogy a készítmény szembe nekerüljön. Külsőleges alkalmazása után alaposan kezet kell mosni. Az inhalátor alkalmazásakor pontosan tartsa be a használati utasítást.

Web

Várandósság és szoptatás ideje alatti alkalmazhatóság

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Segédanyagok

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Tárolás

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Csomagolás

A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.
Oldal tetejére